Jaunumi

31.10.2023

Biznesa augstskolā Turība parakstīts Memorands par apņemšanos īstenot ilgtspējīgu uzņēmējdarbību ēdināšanas pakalpojumu nozarē

31.oktobrī Biznesa augstskolā Turība tika parakstīts Memorands par apņemšanos īstenot ilgtspējīgu uzņēmējdarbību ēdināšanas pakalpojumu nozarē. To parakstīja Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Restorānu biedrība, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija Latvijas Tirgotāju asociācija, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas Korporatīvās sociālās atbildības platforma, Biznesa augstskola Turība, Vidzemes Augstskola, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, SIA “Reaton”, SIA “Gemoss”, SIA “Cido Grupa”, SIA “LIETAS MD”.

Apzinoties nepieciešamību padziļināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgas rīcības nozīmīgumu un mērķtiecīgāk ieviest un īstenot komercdarbību, kas veicinātu ilgtspējīgu ēdināšanas pakalpojumu nozares attīstību, ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā iesaistītās puses – valsts institūcijas, nevalstiskās organizācijas, augstskolas, pārtikas produktu ražotāji un izplatītāji - noslēdz šo memorandu, apņemoties savas kompetences un funkciju ietvaros veicināt Latvijas ekonomikas ilgtspēju.

Memoranda mērķis ir sekmēt sabiedrības un īpaši ēdināšanas pakalpojumu nozarē iesaistīto pušu izpratni par ilgtspējas principiem, kā arī veicināt to iedzīvināšanu ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Memorands ietver 19 atbildīgas un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības principus, kas izveidoti pamatojoties uz pasaulē atzītiem nozares ilgtspējas aspektiem, un ņemot vērā starptautisko ilgtspējas novērtēšanas labās prakses piemērus, kā arī nozares pārstāvju un citu ietekmes pušu ieteikumus. Memorands tapis sadarbībā ar Latvijas Korporatīvās sociālās atbildības platformu (CSR Latvia).

“Sabiedriskās ēdināšanas nozare ir pirmā nozare Latvijā, kas ir sākusi apsvērt un aktīvi darboties, lai uzlabotu ilgtspējas aspektus savā darbībā. Ekonomikas ministrija no savas puses atbalstīs nozari tās centienos stiprināt ne tikai vides aizsardzību, bet arī sociālo taisnīgumu, ekonomisko dzīvotspēju, konkurētspēju un inovācijas, kā arī lielāku sabiedrisko uzticēšanos, radot ilgtspējīgas priekšrocības, “ norāda Viktors Valainis, ekonomikas ministrs.

“Ikdienā mēs pat neaizdomājamies, ka atbildīgi sagatavota maltīte nozīmē arī atbildību par bioloģiskās daudzveidības nodrošināšanu, stāšanos pretī klimata pārmaiņām un "ekoloģiskās pēdas" samazināšanu. Tāpēc novērtēju šo iniciatīvu, kurā iesaistītās puses var sniegt savu ieguldījumu ilgtspējīgā uzņēmējdarbībā, veicinot pārtikas atkritumu apjoma samazināšanu un atkritumu pārstrādes palielināšanu,” uzsver Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa.

Biznesa augstskolā Turība studiju programma "Viesnīcu un restorānu vadība" sniedz iespēju apgūt viesmīlības pakalpojumu uzņēmumu vadības principus, viesnīcas dienestu darba organizācijas principus, ēdināšanas uzņēmumu vadību, kā arī ēdināšanas organizēšanas un servisa principus.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai sniegtu Jums vislabāko lietošanas pieredzi mūsu mājas lapā. Nospiežot “Piekrītu” vai turpinot pārlūka sesiju, Jūs apstiprināt, ka piekrītat izmantot sīkdatnes. Jūs varat atcelt savu piekrišanu jebkurā laikā, mainot pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīkdatnes. Sīkdatņu izmantošanas kārtība.

Piekrītu
Ja Tev ir kādi jautājumi, tad raksti mums
Mēs ar Tevi sazināsimies tuvākajā laikā!
Paldies, Tavs pieteikums nosūtīts veiksmīgi!