Ja Tev ir kādi jautājumi, tad raksti mums
Mēs ar Tevi sazināsimies tuvākajā laikā!
Paldies, Tavs pieteikums nosūtīts veiksmīgi!
Skip to content

Jaunumi

10.09.2025

Apgūsti apkalpošanas izcilību pakalpojumu nozarē!

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultāte aicina pieteikties kursiem “Apkalpošanas izcilība pakalpojumu nozarē”, ko vadīs Iveta Sprūdža – eksperte ar 30 gadu pieredzi viesmīlības nozarē un Latvijā vienīgais sertificētais batlers.

Norises laiks: 2025. gada 20. oktobris – 26. novembris, Turība, Graudu ielā 68, Rīgā.
Nodarbības notiks divas reizes nedēļā – pirmdienas un trešdienas pēcpusdienās.

Maksa: 595 EUR (ieskaitot PVN).
Noslēgumā: sertifikāts (6 kredītpunkti).
Pieteikšanās: līdz 2025. gada 5. oktobrim, rakstot uz stf@turiba.lv

Kursu vadītāja: Iveta Sprūdža

  • Biznesa augstskolas Turība studiju programmas “Viesnīcu pakalpojumu organizators” direktore
  • Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas biedre
  • General Manager ar 18 gadu pieredzi pieczvaigžņu viesnīcu vadībā
  • Alianses Small Luxury Hotels of the World( SLH) biedre (2007–2019)
  • Latvijas Piļu un muižu asociācijas prezidente (2010–2013)
  • Hotel Bergs un Rūmenes muižas direktore ( 2003 - 2020)
  • Sertificēts vadības koučs
  • Sertificēts batlers (privātais sulainis)

Kursu programma

Teorētiskās un praktiskās nodarbības + meistarklases ārpus Turības telpām

  • Galda kultūra un degustācijas ēdienkarte Rīgas fine dining restorānā
  • Floristikas meistarklase profesionālā ziedu salonā

Ievads apkalpošanas kultūra

  • Apkalpošanas kultūras jēdziens un tās vēsturiskā attīstība
  • Klientu vajadzības, pieredze un apkalpošanas kvalitātes nozīme
  • Profesionālā attieksme un ētika darbā ar viesiem
  • Apkalpošanas kultūra kā uzņēmuma tēla veidotājs

Apkalpošanas standarti (SOP – Standard Operating Procedures)

  • Standartu nozīme dažādos apkalpošanas posmos
  • SOP izstrādes un ieviešanas process uzņēmumā
  • Standartu uzraudzība, kvalitātes kontrole un novērtēšana
  • Darbinieku apmācība un SOP pielāgošana praksē

Apkalpošanas cikls viesmīlības jomā

  • Rezervācijas pieņemšana un pirmā saskarsme ar viesi
  • Viesu sagaidīšana un pirmais iespaids
  • Apkalpošana viesu uzturēšanās laikā (serviss, elastība, iniciatīva)
  • Viesu izrakstīšana un atsauksmju iegūšana/pārvaldība
  • Lojalitātes veidošana

Apkalpošanas sfēras un apkalpošanas standarti

  • Viesu apkalpošana recepcijā (pasūtījumu apstrāde, verbālā un rakstiskā
  • komunikācija, informācijas nodošana)
  • Viesu apkalpošana restorānā (servēšana, ēdiena pasniegšana, klientu
  • vajadzību izzināšana, saskarsmes kultūra)
  • Numuru uzkopšana un papildpakalpojumu nodrošināšana (saimniecības
  • nodaļas organizācija, tīrības standarti, viesu komforta nodrošināšana)
  • Viesu sagaidīšana un pavadīšana līdz numuram uniformētā dienesta izpildījumā (viesu uzņemšana, bagāžas pieņemšana, pavadīšana, pirmā iespaida radīšana)

Komunikācijas kultūra un etiķete

  • Telefona etiķete: balss tonis, precizitāte, profesionāla pieklājība
  • Sarakstes vadlīnijas: e-pasti, ziņojumi, komunikācijas stils atbilstoši situācijai
  • “Small talk” viesmīlības vidē: piemēri, robežas, dabiskums un valodas izvēle
  • Protokols neparedzētās situācijās un sūdzību apstrāde

Kultūras elementi un estētika apkalpošanā

  • Uniformas nozīme darbinieku tēlā un zīmola identitātē
  • Vīna kultūra: vīna veidi, pasniegšanas kārtība, glāžu izvēle
  • Floristikas pamati viesnīcu un pasākumu interjerā
  • Numura prezentēšana: kārtības, svaiguma un viesmīlības sajūtas radīšana
  • Viesu mantu izkrāmēšana un sakārtošana: konfidencialitāte un praktiskums

Profesionālās attīstības un kvalitātes vadība

  • Ētikas un lietišķās etiķetes rokasgrāmatas izstrāde uzņēmumā
  • Produktivitātes aprēķināšana apkalpošanas darbā (laika plānošana, KPI, efektivitātes rādītāji)
  • Darba rezultātu izvērtēšana: viesu apmierinātība, kvalitātes audits, darbinieku snieguma novērtējums

Digitālo rīku pielietojums apkalpošanas procesā

  • Viesnīcas vadības sistēmas (PMS Opera Cloud) nozīme viesu apkalpošanas
  • kvalitātes nodrošināšanā
  • Darbs ar rezervāciju uzskaiti (individuāli un grupu rezervējumi)
  • Check-in un check-out procedūru organizēšana sistēmā
  • Viesu profilu veidošana un personalizēta apkalpošana
  • Pakalpojumu uzskaite un rēķinu sagatavošana digitālajā vidē
  • Sistēmas loma lojalitātes programmās, datu analīzē un pakalpojumu pilnveidē