Jaunumi
Apgūsti apkalpošanas izcilību pakalpojumu nozarē!

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultāte aicina pieteikties kursiem “Apkalpošanas izcilība pakalpojumu nozarē”, ko vadīs Iveta Sprūdža – eksperte ar 30 gadu pieredzi viesmīlības nozarē un Latvijā vienīgais sertificētais batlers.
Norises laiks: 2025. gada 20. oktobris – 26. novembris, Turība, Graudu ielā 68, Rīgā.
Nodarbības notiks divas reizes nedēļā – pirmdienas un trešdienas pēcpusdienās.
Maksa: 595 EUR (ieskaitot PVN).
Noslēgumā: sertifikāts (6 kredītpunkti).
Pieteikšanās: līdz 2025. gada 5. oktobrim, rakstot uz stf@turiba.lv
Kursu vadītāja: Iveta Sprūdža
- Biznesa augstskolas Turība studiju programmas “Viesnīcu pakalpojumu organizators” direktore
- Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas biedre
- General Manager ar 18 gadu pieredzi pieczvaigžņu viesnīcu vadībā
- Alianses Small Luxury Hotels of the World( SLH) biedre (2007–2019)
- Latvijas Piļu un muižu asociācijas prezidente (2010–2013)
- Hotel Bergs un Rūmenes muižas direktore ( 2003 - 2020)
- Sertificēts vadības koučs
- Sertificēts batlers (privātais sulainis)
Kursu programma
Teorētiskās un praktiskās nodarbības + meistarklases ārpus Turības telpām
- Galda kultūra un degustācijas ēdienkarte Rīgas fine dining restorānā
- Floristikas meistarklase profesionālā ziedu salonā
Ievads apkalpošanas kultūra
- Apkalpošanas kultūras jēdziens un tās vēsturiskā attīstība
- Klientu vajadzības, pieredze un apkalpošanas kvalitātes nozīme
- Profesionālā attieksme un ētika darbā ar viesiem
- Apkalpošanas kultūra kā uzņēmuma tēla veidotājs
Apkalpošanas standarti (SOP – Standard Operating Procedures)
- Standartu nozīme dažādos apkalpošanas posmos
- SOP izstrādes un ieviešanas process uzņēmumā
- Standartu uzraudzība, kvalitātes kontrole un novērtēšana
- Darbinieku apmācība un SOP pielāgošana praksē
Apkalpošanas cikls viesmīlības jomā
- Rezervācijas pieņemšana un pirmā saskarsme ar viesi
- Viesu sagaidīšana un pirmais iespaids
- Apkalpošana viesu uzturēšanās laikā (serviss, elastība, iniciatīva)
- Viesu izrakstīšana un atsauksmju iegūšana/pārvaldība
- Lojalitātes veidošana
Apkalpošanas sfēras un apkalpošanas standarti
- Viesu apkalpošana recepcijā (pasūtījumu apstrāde, verbālā un rakstiskā
- komunikācija, informācijas nodošana)
- Viesu apkalpošana restorānā (servēšana, ēdiena pasniegšana, klientu
- vajadzību izzināšana, saskarsmes kultūra)
- Numuru uzkopšana un papildpakalpojumu nodrošināšana (saimniecības
- nodaļas organizācija, tīrības standarti, viesu komforta nodrošināšana)
- Viesu sagaidīšana un pavadīšana līdz numuram uniformētā dienesta izpildījumā (viesu uzņemšana, bagāžas pieņemšana, pavadīšana, pirmā iespaida radīšana)
Komunikācijas kultūra un etiķete
- Telefona etiķete: balss tonis, precizitāte, profesionāla pieklājība
- Sarakstes vadlīnijas: e-pasti, ziņojumi, komunikācijas stils atbilstoši situācijai
- “Small talk” viesmīlības vidē: piemēri, robežas, dabiskums un valodas izvēle
- Protokols neparedzētās situācijās un sūdzību apstrāde
Kultūras elementi un estētika apkalpošanā
- Uniformas nozīme darbinieku tēlā un zīmola identitātē
- Vīna kultūra: vīna veidi, pasniegšanas kārtība, glāžu izvēle
- Floristikas pamati viesnīcu un pasākumu interjerā
- Numura prezentēšana: kārtības, svaiguma un viesmīlības sajūtas radīšana
- Viesu mantu izkrāmēšana un sakārtošana: konfidencialitāte un praktiskums
Profesionālās attīstības un kvalitātes vadība
- Ētikas un lietišķās etiķetes rokasgrāmatas izstrāde uzņēmumā
- Produktivitātes aprēķināšana apkalpošanas darbā (laika plānošana, KPI, efektivitātes rādītāji)
- Darba rezultātu izvērtēšana: viesu apmierinātība, kvalitātes audits, darbinieku snieguma novērtējums
Digitālo rīku pielietojums apkalpošanas procesā
- Viesnīcas vadības sistēmas (PMS Opera Cloud) nozīme viesu apkalpošanas
- kvalitātes nodrošināšanā
- Darbs ar rezervāciju uzskaiti (individuāli un grupu rezervējumi)
- Check-in un check-out procedūru organizēšana sistēmā
- Viesu profilu veidošana un personalizēta apkalpošana
- Pakalpojumu uzskaite un rēķinu sagatavošana digitālajā vidē
- Sistēmas loma lojalitātes programmās, datu analīzē un pakalpojumu pilnveidē