Aktualitātes>Uzbekistānas Pārtikas tehnoloģijas koledžas studenti Turībā gatavo uzbeku nacionālo ēdienu - plovu

Uzbekistānas Pārtikas tehnoloģijas koledžas studenti Turībā gatavo uzbeku nacionālo ēdienu - plovu (0)

Šodien, 11. septembrī, Biznesa augstskolā Turība viesojās Uzbekistānas Pārtikas tehnoloģijas koledžas studenti un pasniedzēji, lai topošajiem speciālistiem, mācībspēkiem un citiem interesentiem demonstrētu Uzbekistānas nacionālā un iedzīvotāju vidū iecienītākā ēdiena – plova – tapšanas procesu. Ikviens šodien varēja pārliecināties, kā praktiski notiek uzbeku plova gatavošana, jo jau no priekšpusdienas vairāku stundu garumā Turības brīvdabas teritorijā uz dzīvas uguns tapa gards un sātīgs ēdiens, ko vēlāk interesenti un garāmgājēji varēja arī nobaudīt.

Nacionālais uzbeku ēdiens parasti tiek gatavots vairākas stundas un tā galvenās sastāvdaļas ir jēra gaļa, sīpoli, augu eļļa, Vidusāzijas dzeltenie burkāni, sāls, rīsi un garšviela zira (pasaulē šo garšvielu pazīst kā kuminu).

###GALLERY-HOLDER###

11.09.2013

Komentāri

Nodarbību saraksts