Aktualitātes>Studējošo pašpārvalde organizē Starptautisko gastronomijas mēnesi

Studējošo pašpārvalde organizē Starptautisko gastronomijas mēnesi (0)

Vai Tu zināji, ka:

  • Īstais šampanietis tiek ražots Šampaņas reģionā Francijā. Pārējie šampanieši tiek saukti par dzirkstošajiem vīniem;
  • Gruzijas slavenais “Suluguni” siera nosaukums nāk no diviem gruzīnu vārdiem-“suli”, kas nozīmē “dvēsele”, un “guli”- “sirds”;
  • Uzbekistānas nacionālais ēdiens “Palov” (rīsi, garšvielas, gaļa vai zivs, dārzeņi un žāvēti augļi) tradicionāli tiek baudīts no rīta, laika posmā no sešiem līdz deviņiem;
  • 70% no visām pasaules garšvielām nāk no Indijas.

Vai tu vēlētos iepazīties ar tādu valstu kultūru un gastronomiju kā:

  • Francijas, kur par godu vairākiem veiksmīgi izaudzinātiem, godīgiem bērniem pilsoņiem piešķir medaļas;
  • Gruzijas, ko uzskata par vīna dzimteni;
  • Uzbekistānas, kur vecākās pilsētas ir vairāk nekā 2750 gadus vecas;
  • Indijas, kur svin Kumbh Mela festivālu - pasaulē lielāko cilvēku savākšanos kopā.

Ja Tava atbilde ir “jā”, tad mums ir labas ziņas Tev!

Biznesa augstskolas Turība Studējošo pašpārvalde piedāvā Tev lielisku iespēju iepazīt franču, gruzīnu, uzbeku un indiešu virtuvi un kultūru. Augstskolas studenti iepazīstinās citus ar savu valstu nacionālajiem ēdieniem, gatavojot tos paši, kā arī parādot, ka franču ēdieni nesastāv tikai no gliemežiem un vardēm, gruzīnu no „khachapuri“, uzbeku – no maizes un nūdelēm, bet indiešu ēdienos var atrast ko vairāk par sviesta vistu. Dienas laikā būs iespēja izbaudīt arī dažādas dziesmas, dejas un daudz ko citu!

Nāc un nogaršo pasauli garajos starpbrīžos (no 13.00 – 14.00):

  • 29. septembris – Francija
  • 8. oktobris – Gruzija
  • 13. oktobris – Uzbekistāna
  • 21. oktobris – Indija

28.09.2015

Komentāri

Nodarbību saraksts