Aktualitātes>Noslēgumam tuvojas STF mācībspēku darbs pie ES Leonardo da Vinči projekta „Reģionālie un lauku tūrisma produkti (Turkish Delights)”

Noslēgumam tuvojas STF mācībspēku darbs pie ES Leonardo da Vinči projekta „Reģionālie un lauku tūrisma produkti (Turkish Delights)” (3)

Šī gada decembrī Turības Starptautiskās tūrisma fakultātes darbinieki noslēdz darbu pie ES Leonardo da Vinči projekta „Reģionālie un lauku tūrisma produkti (Turkish Delights)”, kura ietvaros tika izstrādāta apmācību programma studentiem, topošajiem reģionālā tūrisma uzņēmējiem un darbiniekiem.

Sadarbojoties projektā iesaistītajiem partneriem no Turcijas, Spānijas, Itālijas, Nīderlandes un Latvijas, kopumā ir izstrādāti septiņi apmācību moduļi:

  • Lauku tūrisma aktivitātes (angliski, itāliski, turciski)
  • Ceļojumi ar gaisa balonu (angliski, itāliski, turciski)
  • Ekskursiju vadīšana (angliski, holandiski)
  • Viesmīlība (angliski, itāliski)
  • Termālais tūrisms (angliski, spāniski, turciski)
  • Gastronomiskais mantojums – Vidusjūras virtuve no Spānijas līdz Turcijai (angliski, spāniski, turciski)
  • Uzkodas lauku tūrisma piedāvājumā (latviski, angliski)

Latvijā šī projekta rezultātā ir tapis apmācību modulis „Uzkodas lauku tūrisma piedāvājumā”, kas ir pieejams gan drukātā versijā, gan elektroniskā versijā un paredzēts lietošanai studentiem un pasniedzējiem.

Apmācību modulis sastāv no sešām nodaļām. Moduļa sākuma nodaļās raksturota ēdināšana lauku tūrisma uzņēmu­mos un jaunākās tendences gastronomijā, analizēts gastronomiskais mantojums un uzsvērta tradicionālo ēdienu un dzērienu nozīme tūrismā. Vispraktiskākā ir trešā nodaļa, kas veltīta tradi­cionā­lai latviešu virtuvei un dažādajām uzkodām tajā. Nodaļu papildina tradicionālās receptes.

Kā ļoti praktiska ir veidota mācību materiāla ceturtā nodaļa, kurā īsi sniegta tā nepie­cie­šamā informācija, kas vajadzīga, sagatavojot un pasniedzot ēdienu viesiem, sākot ar telpu iekār­to­jumu, higiēnas prasībām, produktu glabāšanu, ēdienu sagatavošanu un beidzot ar galdu klāšanu un klientu apkalpošanu.

Lauku tūrisma uzņēmuma piedāvājuma mārketingam, atvēlēta mācību materiāla piektā nodaļa. Tās vienkāršais izklāsts jebkuram lauku uzņē­mējam pat bez īpašām priekšzināšanām mārketingā ļaus novērtēt viesu tipu un viņu vajadzības, apzināt tuvumā esošos un pieejamos piedāvājuma popularizēšanas kanālus, iedrošinās meklēt jaunas, radošas pieejas savu pakalpojumu popularizēšanā.

Moduļa beigās ir ievietoti trīs labās prakses piemēri – tradicionālo sklandraušu piedāvājums Alsungā, vietējā vīna piedāvājums Laucienā un spāņu piemērs: tradicionālo uzkodu – tapu – izmantošana lauku tūrisma uzņēmumos.

Katras nodaļas sākumā īsā ievadā ir uzsvērts, ko mācību moduļa apguvējs vai students iegūs, rūpīgi izlasot nodaļas tekstu un izpildot nodaļas beigās ievietotos praktiskos uzdevumus.

Mācību moduļa „Uzkodas lauku tūrisma piedāvājumā” autores ir B. Puriņa, M. Rozīte un A. van der Steina.

Interesentiem par šo apmācību moduli lūdzam sazināties ar B.Puriņu, rakstot uz e-pastu: brigita.purina@inbox.lv vai jautājot Turības Starptautiskā tūrisma fakultātē.

Plašāka informācija par projektu atrodama projektam speciāli radītajā mājas lapā.

04.12.2013

Komentāri

I just couldn't leave your website before telling you that I truly enjoyed the top quality info you present to your visitors? Will be back again frequently to check up on new posts.
Nice blog. I just love to read such blogs and every day I use to search such kind of blogs. Keep posting such great blogs Thanks.
nice post admin thanks for this.

Nodarbību saraksts